Het schildersvak

Zoek je een vak met toekomst? Ben je handig en kun je netjes werken? Wil je een opleiding doen die aansluit op het VMBO en waarin je werkt en leert tegelijk? Dan ben je bij Vakcentrum Schilderen aan het juiste adres.

 

Wij bieden jongeren vanaf 16 jaar een praktijkgerichte schildersopleiding. Je leert de vakvaardigheden bij een erkend leerbedrijf in jouw regio. Je loopt mee met een ervaren schilder, die jou het werk voordoet en  je helpt bij het onder de knie krijgen van de werkzaamheden.

 

Het eerste jaar van je opleiding ben je stagiair. Je krijgt een vaste stagevergoeding per vier weken voor de weken waarin je bij je leerbedrijf bent; tijdens schoolweken krijg je geen stagevergoeding; we vergoeden wel (achteraf) de reiskosten die je moet maken om met openbaar vervoer naar Goes te komen.

 

Verloopt de stageperiode goed, dan kom je daarna bij Vakcentrum Schilderen in dienst, met een arbeidsovereenkomst voor de resterende duur van je schildersopleiding. Je blijft werken bij hetzelfde leerbedrijf en je verdient het salaris volgens de CAO voor schilders.

 

In de praktijkruimte van Vakcentrum Schilderen krijg je in de winter extra praktijktraining. Je oefent hier de kneepjes van het vak en de onderdelen die bij je leerbedrijf niet genoeg aan de orde komen, zoals behangen en glas plaatsen. De theorieles wordt ook in de winter verzorgd door het ROC; je hebt dan steeds een halve dag theorie- en een halve dag praktijkles.