Participeren

Bent u ondernemer in de schilderbranche van zuidwest-Nederland en hecht u belang aan goed opgeleid personeel, sluit u zich dan aan bij de stichting Vakcentrum Schilderen Zuid-West, voluit Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Schilderen (SPOS).

 

Als participant kunt u jongeren opleiden via het Vakcentrum Schilderen. Uw leerling zal binnen uw bedrijf onder leiding van een leermeester het vak grotendeels leren. Voor de onderdelen die binnen uw bedrijf niet of minder aan de orde zijn, en voor onderdelen waarop extra training noodzakelijk is, volgt de leerling een programma van praktijktraining in de leerwerkplaats van het Vakcentrum Schilderen. Deze praktijktraining en het volledige theorieprogramma van het ROC vindt plaats in de winterperiode (het zogenoemde wintermodel). In de goede schildersperiode is de leerling daardoor volle weken bij uw bedrijf inzetbaar, terwijl u de leerling minder hoeft in te zetten in de periode dat er gewoonlijk minder werk is.

Jaarlijks organiseert Vakcentrum Schilderen in samenwerking met de ROC's en Savantis een leermeestertraining. Alle leermeesters van de participerende bedrijven worden uitgenodigd voor een avond met informatieve presentaties en workshops.

 

Wilt u ook participeren in de stichting, neemt u dan contact op met Bram Vijfhuize, directeur van Vakcentrum Schilderen. In een persoonlijk gesprek zal hij u toelichten wat de voordelen zijn van participatie en wat de voorwaarden zijn.