Leerling aan het woord

14-12-2016

Jacquelien is 20 jaar en komt uit Poortvliet. Jacquelien is dit jaar gestart met de opleiding Gezel Schilder niveau 3. We hebben Jacquelien geïnterviewd over haar opleiding bij Vakcentrum Schilderen.

 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik wilde eigenlijk altijd wel iets met m’n handen willen doen, 2 weken mee gelopen zo doende ingerold. Eigenlijk doordat ik m’n broer heb geholpen met het klussen in zijn huis kwam ik er achter dat ik schilderen leuker vond dan ik dacht. Hiervoor heb ik een opleiding in de verzorging gedaan, maar d.m.v. verschillende stages kwam ik er achter dat dit niet bij mij past.

 

Wat vindt je zo leuk aan het schildersvak?

Omgaan met mensen en het afwisselende werk. Je hebt steeds nieuwe werksituaties. Van nieuwbouw tot onderhoud en van scholen, bedrijven tot particulieren. Het is dus divers!

 

Hoe ben je bekend geraakt met  Vakcentrum schilderen toen je je vervolg opleiding koos?

Een oud-klasgenootje heeft mij verteld over Vakcentrum Schilderen. Eerst twijfelde ik nog, maar vervolgens ben ik toch verder gaan zoeken en heb ik mij aangemeld bij het Markiezaat College.

 

Nadat ik bij het Markiezaat College op gesprek ben geweest en verschillende toetsen heb gedaan hebben zij mij doorverwezen naar het Vakcentrum. Hier heb ik 2 weken proefgedraaid  waarna ik ben gestart met de opleiding.

 

Vertel eens over je leerbedrijf?

Ik ben uitgeplaatst bij Schildersbedrijf Geluk in St. Philipsland. Nadat ik 2 weken proef heb gedraaid bij de opleiding intern  heeft Vakcentrum Schilderen voor mij deze leerplek gevonden en kon ik na een aantal gespreken daar worden uitgeplaatst. Ze zijn erg tevreden.

 

Wat zeggen je collega’s over je keuze, het is niet voor de hand liggend? Merk je verschil in hoe ze met je omgaan?

Het zijn alleen maar mannen, ik ben het enigste meisje! Je merkt misschien dat ze wat zachter met mij omgaan dan met mannelijke collega’s. De omgang onderling is gewoon goed en merk ik geen onderscheid qua gedrag, de collega’s doen hetzelfde tegen mij als bij een mannelijke collega.

 

Omschrijf in een paar woorden of zinnen wat Techniek voor jou betekend?

Techniek is echt zien wat je doet. Veel met je handen werken en afwisselende werksituaties. Ook krijg je veel mensenkennis doordat je met verschillende personen werkt. 

 

Wat zijn je toekomst plannen na je en met je opleiding?

Ik wil graag niveau 3 afronden. Ik moet nog een uitstroom kiezen, ik denk dat dat voorvrouw gaat worden. Misschien dat ik daarna niveau 4 wil gaan doen richting de ondernemers kant, te denken aan uitvoerder of calculator.


Waarom zou je Vakcentrum schilderen aan iemand adviseren?

Vakcentrum Schilderen is echt in het vak gespecialiseerd, goede docenten die weten waar ze over praten. Ik vind het een leuke praktijkschool, waar je veel leert.